Izvor: Danas, 16.Dec.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borislav Stefanović krenuo od Niša

Niš - Borislav Stefanović, doskorašnji predsednik DS i osnivač pokreta Levica Srbije, rekao je juče u Nišu da je njegov program u 24. tačke prilagođen uslovima "postvučićeve kataklizme koja se svakodnevno vidi" zbog čega će se zvati "Srbija posle Vučića". Levici Srbije juče je kolektivno pristupila Koalicija za Niš, koju su pre više godina takođe formirali bivši članovi DS, čime je započelo političko delovanje Stefanovićeve buduće stranke u Srbiji.

Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je na konferenciji za novinare najavio ukidanje partijskog zapošljavanja na kojem su, kako je ocenio, "naprednjaci doktorirali", što će dati šansu za zapošljavanje pogotovo kvalitetnih mladih stručnjaka. On je kazao da će se Levica Srbije zalagati da partijsko zapošljavanje postane krivično delo, tako da će "uzbunjivači moći da prijavljuju one koji zapošljavaju po partijskoj liniji". Ukinuće, takođe, Kancelarije za mlade, koje su "parapartijske organizacije", a uvesti stvarne javne konkurse za zapošljavanje.

On je kritikovao odluku o smanjenju sredstava iz državne kase za lokalne samouprave, posebno za one u nerazvijenim delovima zemlje. Kazao je da će se Levica Srbije zalagati za "reindustrijalizaciju Niša, i to državnim kapitalom", pošto je ovaj grad već godinama neopravdano zapostavljen "i ekonomski, i socijalno, i politički". Najavio je da će male opštine dobiti "duple plate u javnom sektoru, kako bi mladi ostajali tamo da rade". Inicijalni odbor Levice Srbije biće formiran takođe u Nišu, krajem decembra.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.