Izvor: B92, 28.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borani biraju predsednika opštine

Bor -- U Boru se održavaju izbori za predsednika opštine, nakon što je na referendumu smenjen Dragan Veličković, bivši član DSS-a.

On je smenjen na inicijativu Srpske radikalne stranke. U trci za predsednika opštine su šest kandidata koje su predložile partije i dvojice kandidata grupe građana.

SRS je kandidovao republičkog poslanika Branislava Rankića, G17 dr Životu Marjanovića, a DSS Radomira Milovanovića. Kandidat Socijalističke partije Srbije je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dragan Žikić, Srpskog pokreta obnove Nebojša Popovića, a Pokreta snaga Srbije Branislav Čađenović.

Demokratska stranka nije imala svog kandidata, ali je sa Demohrišćanskog strankom Srbije i Vlaškom demokratskom strankom Srbije podržala Dragoslava Nikolića ispreg Grupe građana "U susret Evropi". GG "Koalicija za Bor "Boško Ničić", je kandidovala Darka Mihajlovića sa Tehničkog fakulteta u Boru, koga podržava i Liberalno-demokratska partija.

Svih 84 biračkih mesta, na kojima ima pravo glasa 46.596 birača, otvoreno je jutros u 7 sati, a sekretar Opštinske izborne komisije Dragan Šalarević rekao je agenciji Beta da nije bilo većih nepravilnosti, osim što su neke osobe lepile plakate na manje od 50 metara od birališta. Šalarević je rekao da je od nekih stranaka dobio prigovor da su nedaleko od biračkih mesta, biračima deljeni pilići, zejtin, brašno i hemijske olovke.

Ovi su izbori karakteristični po izuzetno maloj izlaznosti. Prema podacima CESID-a, do 18 časova glasalo samo 27% birača.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.