Izvor: B92, 26.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bojkotovati izbore na Kosovu"

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Dušan Proroković izjavio je da Srbi treba da bojkotuju predstojeće izbore na Kosovu.

"Najgore što može da se desi je da deo Srba izađe na izbore. U tom slučaju, opet ćemo imati konfuziju na terenu, nećemo znati ko je legitimni predstavnik Srba u kojoj opštini, a to će biti zgodno i UNMIK-u i Albancima za razne vrste manipulacija", izjavio je Proroković Radio Kragujevcu.

Proroković je rekao da ne razume >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpske stranke i grupe građana koje su se prijavile za te izbore. "Ako premijer Kosova Agim Čeku svake večeri na televiziji govori da će Kosovo proglasiti nezavisnost, ne znam šta će Srbi u takvim institucijama, osim ako to ne rade zbog lične koristi", izjavio je Proroković.

"Ili ste za Kosovo u sastavu Srbije ili ste za državu Kosovo. Onaj ko je za Kosovo u sastavu Srbije, taj će moći da uživa pomoć države i da prima platu iz budžeta Srbije. Ko je za državu Kosovo, neka ide da prima platu iz budžeta Kosova", rekao je Proroković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.