Bojan Pajtić: Bez mene u trci u DS

Izvor: BKTV News, 20.Sep.2012, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojan Pajtić: Bez mene u trci u DS

Predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik DS Bojan Pajtić kaže da se neće kandidovati za predsednika DS na predstojećoj izbornoj skupštini.
On je dodao da će podržati onog kandidata za kojeg se opredeli vojvođanska organizacija te stranke.
Pajtić je izjavio novinarima u toku sednice Skupštine Vojvodine da nije isključeno da bi razmislio o inicijativi za tu kandidaturu da je ona stigla ranije, a sada su, kako je obrazložio, politički procesi u stranci predaleko odmakli. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Napominjući da je nekoliko puta istakao da se neće kandidovati za predsednika stranke u ovom izbornom ciklusu on je rekao da su postojale takve inicijative unutar partije ali su “nažalost u ovom trenutku zadocnele”.
Pajtić je naglasio da nije neko ko bi mogao da promeni izjavu koju je dao u više navrata i naglasio da je DS jedina stranka u Srbiji u kojoj postoji trka za mesto predsednika što govori pozitivno o njoj a ne, kako je rekao, o njenim slabostima i dezintegraciji.
Napominjući da je DS stranka u kojoj se čelnici menjaju i da je Boris Tadić četvrti koji je prevodi u proteklih 20 godina, Pajtić je rekao da će se posle predstojeće stranačke izborne skupštine videti da li će Tadić ostati na čelu DS ili će to biti neko drugi.
“Osnovni kvalitet DS je reizbornost i unutrašnja demokratičnost”, kazao je Pajtić, naglašavajući da stranke koje nemaju tu unutrašnju demokratiju ne mogu demokratizovati ni društvo.
Na pitanje da li će na izbornoj skupštini dati podršku Tadiću i Draganu Đilasu Pajtić je naglasio da će biti onako kako se bude opredelila pokrajinska organizacija DS.
“Mi smo se dogovorili da ćemo imati jedinstven stav”, rekao je Pajtić i dodao da je do sada definisano da DS treba da se kreće u pravcu promena kako u političko- programskom tako i u personalnom smislu.
DS mora da obnovi svoju kadrovsku strukturu od najnižih do najvišeg nivoa istakao je Pajtić i ponovio da je DS najdemokratskija politička organizacija u našoj zemlji.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Pajtić nije treći kandidat

Izvor: Politika, 21.Sep.2012, 16:07

Predsednik vojvođanske vlade izjavio da se neće kandidovati za predsednika Demokratske stranke i da su takve inicijative u ovom trenutku – zadocnele ..Bojan Pajtić ipak neće ispuniti želju Oliveru Duliću i kandidovati se za predsednika Demokratske stranke. Dan pošto je Dulić izjavio da je Pajtić...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.