Bogdanović razgovarao sa zvaničnicima EU

Izvor: S media, 12.Okt.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović razgovarao sa zvaničnicima EU

Ministar za KiM Goran Bogdanović razgovarao sa zvaničnicima EU o "pitanjima daljeg funkcionisanja legitimnog medjunarodnog prisustva" na Kosovu.

Bogdanović se u Briselu sastao sa generalnim direktorom Saveta EU za spoljne i vojno-političke poslove Robertom Kuperom, direktorom Direkcije Evropske komisije za Zapadni Balkan Pjerom Mirelom i šefom Euleksa Ivom de Kermabonom.

U saopštenju se dodaje da su "uzete u obzir sve primedbe na teški položaj i svakodnevne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << probleme sa kojima se kosmetski Srbi suočavaju koje je ministar Bogdanović izneo svojim sagovornicima".

Bogdanović je ponovio principijelni stav da se suvernitet i teritorijalni integritet Srbije ne može dovoditi u pitanje, ali je i izrazio spremnost da zajedno sa legitimnim medjunarodnim predstavnicima u pokrajini radi na rešavanju aktuelnih problema sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.