Izvor: B92, 27.Feb.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović o lokalnom rukovodstvu

Gračanica -- Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kaže da se rukovodstvo (srpske) opštine Priština ne ponaša u skladu sa zakonom.

On kaže da toj opđtini zbog toga neće biti uplaćena sredstava za zarade. Radi se o opštini Priština koju, paralelno albanskoj opštini, vode predstavnici Srba, a koja se nalazi u Gračanici. Bogdanović je agenciji Beta podsetio da rukovodstvo prištinske opštine, i pored dve preporuke Ministarstva, nastavlja da obračunava zarade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako im odgovara i još nastavlja da zapošljava nove radnike.

"Umesto da u skladu sa situacijom smanjuju sredstva za zarade, oni neprestano povećavaju broj zaposlenih, koje primaju po stranačkoj i rodbinskoj osnovi", kazao je ministar.

On je dodao da rukovodstvo te opštine, mimo zakona i preporuka Ministarstva, učesnicima protesta uručuje otkaze.

Zaposleni u Skupštini grada Priština u Gračanici poslednju zaradu primili su za decembar prošle godine.

Predsednik Skupštine grada Prištine Radovan Ničić izjavio je da će opštinsko rukovodstvo poštovati zakone, a ne preporuke ministra Bogdanovića.

Ničić kaže da je izrada pravilnika o sistematizaciji radnih mesta i drugih normativnih akata pri kraju. Dodao je da ti akti nisu postojali ni u Skupštini, a ni u komunalnim i javnim preduzaćima i ustanovama.

Ničić je negirao da je desetak radnka koji su u decembru blokirali Upravnu zgradu Skupštine opštine Priština i rukovodstvu zabranili ulaz, dobilo otkaz.

Tim ljudima su izrečene "disciplinske mere", a protiv njih su podignute i krivične prijave, rekao je Ničić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.