Bogdanović: Ustav mora da se menja!

Izvor: S media, 08.Mar.2013, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Ustav mora da se menja!

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Bogdanović izjavio je danas da Ustav Srbije treba da se menja i to ne samo zbog Kosova i Metohije i rekao da veruje da će o tome biti postignut konsenzus sa svim strankama.

"Ovaj ustav nije funkcionalan, ne daje veliki prostor i za preduzetništvo, ekonomski razvoj, poštovanje ljudskih i građanskih prava i ima mnogo segmenata i članova u sadašnjem ustavu koji po meni treba da se menjaju", rekao je Bogdanović novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Skupštini Srbije.

On je podsetio da prilikom donošenje Ustava 2006. je postojao delmičan konsenzus za njegovo usvajanje i poručio da se, nažalost, situacija nije promenila.

Na pitanje kako komentariše izjavu premijera Ivice Dačića da vlast 10 godina laže da je Kosovo srpsko, Bogdanović je rekao da su takve izjave veoma opasne kada Srbija ulaže velike napore za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU.

"Imajući u vidu činjenicu da premijer u poslednjih nekoliko nedelja, meseci i u toku dana da više različitih izjava, ovu izjavu shvatam u tom kontekstu. Ali smatram da su takve izjave opasne", kazao je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, Srbija je napravila sve moguće ustupke što se tiče Kosova i Metohije, a što su tražili Priština i međunarodna zajednica.

"Nemoj niko da nas laže i zamajava, sve ono što su tražile Priština i međunarodna zajednica sve je prihvaćeno, čak i više od toga", istakao je Bogdanović.

On je rekao da je Srbija pristala na oficire za vezu, a da nigde ne piše da je tako nešto neophodno da prihvati.

Šta je dogovoreno u Briselu?

Bogdanović je poručio da Srbija mora da nastavi dijalog kako bi se došlo do konačnog rešenja.

Bogdanović je ukazao da premijer još nije poslanicima kazao šta je sve dogovoreno u Briselu i da su sve izjave koje dolaze od njega šefa kancelarije za KiM Aleksandra Vulina i njegovog zamenika Krstimira Pantića konfuzne i različite.

"Zatražio sam da se odbor izjasni o tome da premijer najdalje u roku od 14 dana dođe ovde i poslanicima objasni šta je sve dogovoreno u Briselu, a ne da svaki dan na medijima iz Prištine saznajemo šta je dogovoreno do sada", rekao je Bogdanović.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.