Izvor: B92, 12.Nov.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović:Podrška srpskim medijima

Beograd -- Vlada Srbije će svim sredstvima, uključujući i finansijska, podržati mrežu srpskih medija na Kosovu, izjavio je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

On je rekao da "mislimo da u toj mreži ima posla za 100 do 130 ljudi" i da "to treba da uglavnom rade radnici Televizije Priština". "Već smo sve dogovorili u trouglu - srpska vlada, RTS, srpski mediji, u tom delu Srbije i mislim da će od nove godine funkcionisati dogovoreni plan finansiranja i rada", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Bogdanović.

On je naveo da "ne dolazi u obzir da naše ljude u tom delu naše države ostavimo bez informisanja na srpskom jeziku" i da "ova vlada to neće sigurno dozvoliti".

"Učinićemo sve da mediji na Kosmetu funkcionišu u interesu svih građana Kosova i Metohije, a pre svega Srbra i drugih nealbanaca", naveo je Bogdanović.

Srbima na Kosovu trenutno su na raspolaganju četiri televizije, oko 30 radio stanica i nedeljnik "Jedinstvo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.