Bogdanović: Nema uslova za izbore

Izvor: B92, 15.Okt.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Nema uslova za izbore

Goran Bogdanović (arhiv)

Beograd -- Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kaže da ne postoje uslovi da Srbi izađu na lokalne izbore na Kosovu, raspisane za 15. novembar.

U razgovoru sa političkim direktorom austrijskog Ministarstva inostranih poslova Štefanom Leneom, Bogdanović je ponovio stav Beograda o izobrima koje su raspisale prištinske institucije, naglasivši da su taj stav na vreme izneli predsednik i Vlada Srbije, saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Kosovo i Metohiju.

Bogdanović je rekao da očekuje da će Međunarodni sud pravde konstatovati povredu međunarodnog prava i poretka prilikom proglašenja "takozvane države Kosovo”.

Danas je i Sinod Srpske pravoslavne crkve uputio apel "narodu Kosova i Metohije” da ne izađe na lokalne izbore i ne odazove se pozivu vlasti samoproglašene republike Kosovo.

"Pozivamo verni narod na Kosovu i Metohiji da se, zbog nepoštovanja elementarnih ljudskih prava u ovoj Pokrajini Republike Srbije garantovanih Poveljom Ujedinjenih nacija, a naročito Rezolucijom 1244, ne odaziva pozivu neleganih institucija vlasti samoproglašene Republike Kosovo i ne izađu na predstojeće lokalne izbore na Kosovu i Metohiji", kaže se u apelu koji je objavljen na zvaničnom sajtu SPC.

Apel je potpisao predsedavajući Sinoda mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.