Bogdanović: Mali broj Srba izašao na nelegitimne izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2009, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Mali broj Srba izašao na nelegitimne izbore

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je večeras da je mali broj Srba izašao na "nelegitimne" lokalne izbore koje su u pokrajini raspisale privremene institucije, a da se ogroman broj Srba pridržavao stava Vlada Srbije da nema uslova da se na tim izborima učestvuje.

"Kada su postali svesni te činjenice, organizatori izbora pribegli su manipulacijama i neregularnim radnjama kako bi uvećali tobožnji odziv srpskih glasača. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ni te brojne manipulacije i zloupotrebe sa glasačkim listićima ne pomažu da se promeni činjenica da je odziv Srba mali", naveo je ministar u saopštenju.

On je dodao da je svima jasno da srpska zajednica nije htela da pristane na unapred dodeljenu ulogu, da bude ta koja će "nezakonitim izborima pružiti legitimnost".

"Svi oni koji su učestvovali na izborima moraju da budu svesni činjenice da ne mogu nikako da predstavljaju kosmetske Srbe. To im je svojim neizlaskom na birališta pokazala i uskratila sama srpska zajednica", naveo je Bogdanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.