Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: DS ulazi u Skupštinu srpskih opština na Kosovu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da će delegati Demokratske stranke (DS) učetvovati u radu Skupštine zajednica opština Kosova i Metohije, dok su predstavnici G17 plus naveli da će odluku o tome doneti u vrhu stranke.



"Vlada Srbije juče je podržala osnivanje Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije, samim tim podrazumeva se da će u radu tog tela učestvovati i predstavnici Demokratske stranke", rekao je Bogdanović, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Odbora DS-a za KiM.

S druge strane, u stranci G17 plus, kako je Tanjugu kazala predsednica pokrajinskog odbora ove partije Stojanka Petković, još nije razmatrano pitanje učešća u radu Skupštine zajednica opština KiM.

"Uskoro će na stranci biti razmatrano i to pitanje, pa ćemo videti do kakve odluke ćemo doći", rekla je Petkovićeva.

Vlada Srbije juče je saopštila da svi državni organi, polazeći od činjenice da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, imaju ustavnu obavezu da zastupaju i štite državne interese Srbije na KiM. Vlada je zaključila da je, nakon nelegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova, stvorena potreba da se Srbi u toj pokrajini institucionalno organizuju i da se, formiranjem Skupštine zajednica opština KiM, štiti bezbednost Srba i svih koji žive u južnoj pokrajini.

Na Vidovdan, u Kosovskoj Mitrovici je formirana Skupština kosovskih Srba, sastavljena od delegata skupština opština formiranih nakon izbora 11. maja. Na toj sednici bili su prisutni delegati Srpske radikalne stranke (SRS) i Demokratske stranke Srbije (DSS), bez predstavnika DS-a i G17 plus, koji su prethodno tražili da se o tom telu izjasni novi sastav vlade Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.