Bogata turistička ponuda za posetioce Exita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogata turistička ponuda za posetioce "Exita"

Kao i prethodnih godina tokom festivalskih dana, u Novom Sadu boraviće turisti iz gotovo 70 zemalja sveta, a osim odlične muzike na Egzitu, imaće priliku i da uživaju u bogatoj turističkoj ponudi.

Novosađani, ali i gosti našeg grada narednih dana uživaće u Malom sajmu lepih stvari u bašti Hotela Vojvodina. Više od 20 kreativaca izložilo je svoje rukotvorine, sajam je otvoren od 10 do 20 časova, a ulaz je besplatan.

"Naši posetioci su zainteresovani za ručne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radove, hvale naš rad i veoma im je interesantno šta sve ženske ruke mogu da izrade, naravno imamo i muškaraca, naravno većinom su žene, naš sajam traje do nedelje od 10 do osam sati uveče. U ponudi imamo prirodnu kozmetiku, garderobu, nakit, razne dekoracije za kuću, znači za svakoga po nešto", kaže Bilja Dudaš, organizatorka sajma.

Bogata ponuda turiste očekuje i u Muzeju Vojvodine, gde će pored stalne postavke, sutra u 19 časova biti otvorena izložba mađarskih umetnika "Majstor bojenog drvoreza".

"Naša stalna postavka je uvek tu za vas, ali naša stalna postavka koja predstavlja istoriju civilizacije na tlu Vojvodine nikad nije dosadna, uvek nađete nešto na šta možda prethodni put niste obratili Pažnju. Ovo je vreme kada se verovatno najviše stranaca šeta našim gradom tako i ja poručujem svima da dođu u Muzej Vojvodine", kaže Slađana Velendečić iz Muzeja Vojvodine.

Na putu do Tvrđave i festivala gosti našeg grada imaće priliku da uživaju i u projekcijama filmova na Brod teatru, gde je u toku Festival evropskog filma.

"Svako veče projekcije su od 21 čas. Vodili smo računa da padne mrak da budemo sigurni da će se slika lepo videti. Sinoć je bila prva projekcija i to je dosta dobro izgledalo, naravno, s obzirom na to da je na otvorenom možete da povedete svoje kućne ljubimce. Projekcije su u 21 čas, mislim da većina ide već kasnije na Egzit, pa je to i idealna prilika da dođu, pogledaju film, malo se pripreme za festival i onda krenu gore na žurku", kaže Jovana Zdjelarević iz EU Info Point Novi Sad.

Ove godine na prvom spratu Spensa turiste je dočekao i festival zanatskog piva, te će posetioci Novog Sada imati priliku da probaju piva vojvođanskih proizvođača.

"Imamo da ponudimo za posetioce predstavnike zanatskih pivara iz Novog sada i Vojvodine, 14 pivara koje trenutno proizvode jedno od najboljih piva kod nas na tržištu. Predstavili su se ovde i na jednom malo drugačijem konceptu i ponudili ljudima mogućnost da probaju ova piva", kaže Vladimir Vuković, koordinator festivala.

U okviru festivala piva na Spensu posetioci će imati priliku i da prate finale Svetskog prvenstva u fudbalu, koje će biti odigrano u nedelju kada se festival završava.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.