Bodiroga: Italijani na našoj strani

Izvor: B92, 02.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bodiroga: Italijani na našoj strani

Dejan Bodiroga (FoNet)

Rim -- Dejan Bodiroga izjavio da većina Italijana ne shvata odluku njihove vlade u Rimu da prizna nezavisnost Kosova.

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga, koji je trenutno generalni menadžer rimske ekipe Virtus Roma, rekao je za Politiku da je veći deo italijanskog naroda na strani Srbije kada je reč Kosovu. Bodiroga je rekao da italijanski narod ima pozitivan stav o njegovom učesću na mitingu "Kosovo je Srbija" održanom 21. februara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beogradu, kao i o njegovim izjavama u štampi.

Govoreći o stavu predsednika Virtusa Klaudija Totija po pitanju njegovog dolaska na miting u Beogradu, Bodiroga je rekao da Toti ima razumevanja i da mnogi nisu upućeni u ono što se događa s Kosovom, dodavši da je reč o bezočnom kršenju međunarodnog prava.

Bodiroga je kazao da srpski narod mora izgraditi zajednički stav po pitanju Kosova i Metohije ali i da bude dostojanstven i ne zaboravi "tri meseca bombardovanja, osiromašeni uranijum i sveostale muke".

"Moja politička opcija je Srbija. Jedinstvo iznad svega. To nije stranačko pitanje, to je nacionalno pitanje. Naša pravoslavna vera treba da bude osnov svega, da nas okuplja, da znamo ko smo i šta smo, uz uvažavanje svih drugih", rekao je poznati košarkaš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.