Izvor: Blic, 25.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokiranje u tri lekcije

Blokiranje u tri lekcije

Lekcija prva: Kada organizujete blokade i proteste, nikada nemojte da dozvolite da običan narod ispašta.

Ne ulazeći u to da li su ispravni ili ne zahtevi privatnih prometnika nafte koji su blokirali rafinerije, jedini koji su pogođeni njihovim postupcima jesu obični vozači, naši susedi. Oni protiv kojih se protestuje ne stoje u redu na benzinskim pumpama i blokade ih sigurno ne pogađaju.

Lekcija druga: U svakom protestu ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << blokadi pokušajte da dobrim postupcima pridobijete na vašu stranu što je moguće više ljudi.

Pretnje da će narednih dana Srbija ostati potpuno bez goriva, a toplane bez mazuta neophodnog za grejanje nikako ne mogu da doprinesu da ljudi stanu na stranu onih koji blokiraju rafinerije. Naprotiv!

Lekcija treća: Ciljeve protesta i blokade učinite razumljivim običnom svetu.

Blokade koje se prave zbog prepirki u kojima se pominju iznosi od nekoliko stotina miliona evra, kod nekoga ko prima platu od par hiljada dinara (ili je uopšte ne prima) sigurno ne mogu da razviju osećanje podrške, posebno što se sve na kraju prebija preko njihovih leđa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.