Blic saznaje: Viktorija Nuland u julu u Srbiji

Izvor: Blic, 02.Jun.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic" saznaje: Viktorija Nuland u julu u Srbiji

Viktorija Nuland, koja važi za desnu ruku američkog državnog sekretara Džona Kerija, doći će u posetu Srbiji sredinom jula, nezvanično saznaje "Blic" u Vladi Srbije.

Ona će doći u posetu srpskom Ministarstvu odbrane, a osim Nulandove koja je Kerijev pomoćnik za Evropu, sa njom će u posetu doći i Evelin Farkaš, zamenik pomoćnika sekretara odbrane SAD.

Farkaš važi za glavnog čoveka američke armije i zadužena je za Evroaziju, Rusiju i Ukrajinu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Zahtev za njihov prijem u julu danas je upućen srpskoj Vladi.

Prema rečima našeg izvora, govoriće se o unapređenju bilateralne vojne saradnje kroz razne bezbednosne programe koji se odnose na reformu i modernizaciju Vojske Srbije, a ministar odbrane Bratislav Gašić najverovatnije će posetu SAD-u uzvratiti u oktobru.

Od ministra Gašića, koji boravi u poseti Španiji, juče nismo uspeli da dobijemo potvrdu naših saznanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.