Blic: Završen jedan nacrt rezolucije o Srebrenici

Izvor: S media, 03.Mar.2010, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Završen jedan nacrt rezolucije o Srebrenici

Nacrt rezolucije kojom bi Skupština Srbije trebalo da osudi zločine počinjene Srebrenici 1995. godine završen je i uskoro bi o njemu mišljenje trebalo da daju neke vladajuće i opozicione poličke partije, saznaje list "Blic".

Prema saznanjima tog lista, u preambuli nacrta rezolucije citira se presuda Medjunarodnog suda pravde u kojoj su dogadjaji u Srebrenici okarakterisani kao genocid, dok se u nastavku teksta najoštrije osudjuje "zločin" počinjen nad Bošnjacima. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Rezolucijom se obećava i da će se pred Medjunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju naći begunac Ratko Mladić.

U rezoluciji u koju je taj list imao uvid navodi se da "Narodna skupština najoštrije osudjuje zločin nad Bošnjacima u Srebrenici i izražava gnušanje nad varvarskim zverstvima", a zatim se izražava "najdublje saučešće porodicama žrtava i počast žrtvama zločina".

"Blic" dodaje da eksperti u Ministarstvu spoljnih poslova rade na još jednoj rezoluciji koja je "na istom tragu".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.