Blic: Socijalisti od DS traže pet ministarskih fotelja!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic": Socijalisti od DS traže pet ministarskih fotelja!

BEOGRAD - Socijalisti mogu da računaju na mesto potpredsednika vlade, jednog od ukupno tri, jer bi druga dva bili iz DS i G17 plus. DS je, tvrde za „Blic" u vrhu SPS, ponudio i da se opredele da li žele resor kapitalnih investicija ili Ministarstvo za NIP, a da mogu da računaju na Ministarstvo za KiM, kao i resor rada i socijalne politike. Međutim, SPS će tražiti još jedno visoko mesto u vrhu vlasti, tvrde oni uoči razgovora koji treba da uslede u vrhu ove stranke, ali i u koaliciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koju sa socijalistima čine i PUPS i Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme. Predsednik JS Dragan Marković rekao je da želi da „čuje i drugu stranu", odnosno listu „Za evropsku Srbiju", pre nego što se koalicija oko SPS izjasni s kim će formirati vladu.

U izjavi za Bi-Bi-Si Marković je objasnio da je pre četiri dana povodom SSP bio postignut drugačiji dogovor s premijerom Koštunicom i da se zbog toga odlučio na ovaj korak, i najavio da će danas razgovarati sa koalicionim partnerima.

"Koalicija SPS-PUPS-JS će, po povratku rukovodstva socijalista iz Atine, prvo „zauzeti jedinstven stav o principu" nastavka evropskih integracija, uz najviši stepen očuvanja državnih i nacionalnih interesa, i potom bi trebalo da se zakaže sednica Predsedništva SPS", rekao je predsednik Izvršnog odbora socijalista Branko Ružić.

Da bi se opredelila za formiranje vlade sa listom „Za evropsku Srbiju", na SPS presudno bi mogla da utiče činjenica da bi saradnja sa DS mogla da pomogne oko njihovog uključenja u Socijalističku internacionalu. Ne treba zaboraviti ni mogućnost partije da se reformiše, ali i na mogućnost da, usled većeg priliva novca iz evropskih fondova, realizuje svoje ciljeve iz domena socijalne pravde.

Jedino što u ovom trenutku vuče socijaliste na drugu stranu, ka formiranju vlade sa radikalima i narodnjacima, smatraju analitičari, jeste „njihovo, uglavnom, muško, ruralno i vremešno biračko telo, koje prema DS-u još gaji "animozitete iz prošlosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.