Blic: Karadžićeva torba nađena u napuštenom punktu policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic": Karadžićeva torba nađena u napuštenom punktu policije

BEOGRAD - Torba Radovana Karadžića haškog optuženika pronađena je u napuštenom policijskom punktu na Starom batajničkom drumu, saznaje „Blic". Punkt je ranije koristila saobraćajna policija. Torba je pronađena na osnovu anonimnog poziva koji je upućen sa statičnog telefona u Beogradu i policija vodi istragu o tome. Torba je crvene boje, a iz nje je virio papir na kojem je crvenim slovima napisano: „Radovan Karadžić, Tužilaštvo za ratne zločine".

U torbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su pronađeni laptop, 55 disketa, isečci iz novina i dve knjige - jedna o radiesteziji kojom se Karadžić bavio dok se skrivao od Haškog tribunala i Novi zavet.

Državni organi, nezvanično saznajemo, sumnjaju da se torba nalazila gotovo tri nedelje u ovom napuštenom policijskom punktu.

Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine, izdao je nalog da se proveri lokacija na osnovu anonimne dojave. Anonimni poziv o lokaciji gde se nalazi Karadžićeva torba usledio je u ponedeljak u 14.27 časova. U pronalaženju torbe učestvovali su pripadnici MUP-a Srbije i pronašli su je u napuštenom punktu u Starim Banovcima oko 15 časova. Karadžićeve stvari predate su Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.

Punkt koji je ranije koristila saobraćajna policija već osam godina koristi Mihajlo Mihajlović, vlasnik okolnog zemljišta i firme „Putogradnja". Nalazi se na Starom batajničkom putu, nedaleko od fabrike obuće „Mubb". Punkt je danas kućica koju za presvlačenje i odlaganje svojih stvari koristi Pero Drndarević, zemljoradnik koji radi na Mihajlovićevoj zemlji.

Na nekadašnjem policijskom punktu razbijena su stakla, ali na vratima je brava.

"Došao sam u ponedeljak oko tri sata po podne. Ispred kućice vidim dva policajca koje poznajem. Prvo mi nisu dali da otključam i uđem da se presvučem. Kažu, takvo je naređenje. Ipak, znamo se, pa sam ih nagovorio da mi daju da uđem. Pored stočića je stajala crvena torba srednje veličine. Otvorena! Delom u torbi, a delom napolju, bio je papir širine oko 20 centimetara i na njemu krupnim slovima, crvenim flomasterom napisano: „Radovan Karadžić, Tužilaštvo za ratne zločine" , priča Pero Drndarević.

Kako dodaje, on se tu presvukao i otišao da radi, ali posle dvadesetak minuta prišli su mu isti policajci, uzeli su mu podatke iz lične karte i brojeve telefona. Na autobuskoj stanici koja se nalazi nadomak policijskog punkta stajala je i žena koja nije želela da joj se ime pominje u novinama. Nju su policajci opomenuli da se pomeri sa stanice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.