Izvor: B92, 02.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: DSS sprema Ljajićevu smenu

Beograd -- Demokratska stranka Srbije namerava da u Skupštini SCG traži smenu Rasima Ljajića.

Blic piše da DSS planira da zatraži smenu Ljajića sa mesta ministra za ljudska i manjinska prava u saradnji s predsednikom Nove Srbije Velimirom Ilićem, liderom Pokreta za očuvanje državne zajednice Zoranom Žižićem i gradonačelnikom Novog Pazara i liderom Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom.

"DSS planira da kupi dva Ugljaninova poslanika u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skupštini Srbije,a to su Bajram Omeragić i Esad Džudžević, kako bi ojačala pozicije Vlade. Uglajnin od DSS-a za uzvrat traži pokretanje zahteva za smenu Ljajića u parlamentu SCG", navodi neimenovan sagovornik lista.

Zoran Žižić je kratko prokomentarisao da nema nikakvog osnova za takve priče, portparol DSS-a Andreja Mladenović da ta stranka nema nameru da kupuje poslanike u Parlamentu, a Esad Džudžević da je u poslednjih šest meseci pojačao saradnju sa strankama vladajuće koalicije, ali da njegova stranka nije zainteresovana za status Rasima Ljajića.

Rasim Ljajić je izjavio da je razgovarao s premijerom Vojislavom Koštunicom i ostalim funkcionerima DSS-a i da mu je rečeno da se ne priprema nikakva politička ofanziva protiv njega.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.