Izvor: B92, 20.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blanuša: Čedomir Jovanović posećivao Miloševića

Beograd -- Povodom izjava radnika Okružnog zatvora u Beogradu Slavomira Banđura koji je optužio potpredsednika Vlade Čedomira Jovanovića da je navodno posećivao Dušana Spasojevića u pritvoru i Novaka Terzića da je bio očevidac njegovih dolazaka, u ovoj kazneno popravnoj ustanovi održana je konferencija za novinare.

Sadašnji upravnik Aca Jovanović saopštio je da je Dušan Spasojević bio u Centralnom zatvoru od 3. maja do 7. septembra 2001. godine. Do 17. jula te godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upravnik zatvora bio je Dragiša Blanuša. On je u obraćanju novinarima istakao da je Jovanović isključivo posećivao Slobodana Miloševića i inetersovao se za smeštaj i uslove u zatvoru, s obzirom da je on bivši predsjednik Jugoslavije za koga je glasalo oko milion birača: "U to vreme, osim poseta ovde, naveo sam, Čedomir Jovanović je bio tri puta, bio je možda i par puta više, ne mogu da se setim, da nije posećivao Spasojevića. Nisu se sastajali. Sve ovo ostalo što stražari pričaju i što se po štampi objavljuje, jednostavno nije istina", kazao je Blaniša.

Od 17. jula do 12 oktobra kada je postavljen Velimir Vidić, nije bilo direktora zatvora. Blanuša je rekao da nije vođena tačna evidencija poseta naročito kada se dolazilo na razgovor sa upravnikom ustanove. I novinari su na današnju konferenciju ušli bez evidentiranja ili ostavljanja ličnih dokumenata.

Sadašnji upravnik Okružnog zatvora Aca Jovanović kazao je da nijedno službeno lice, odnosno radnik zatvora, nema prava da daje bilo kakve informacije bez odobrenja Ministarstva pravde. On je precizirao da će svako ko prekrši ovo pravilo biti sankcionisan. Upravnik petog odeljenja Okružnog zatvora Dragutin Jadranin, koji je nadređen Banđuru i Terziću kaže da oni imaju lične motive za medijske nastupe: "Jednostavno pokušaj Banđura ostane u tom stanu, pa misleći da opredeljenjem za neku političku stranku i podržavanjem toga i toga da će ostati u tom stanu ili će eventualno dobiti neki novi stan. Terzić je gospodin, on živi u Smederevu, bio je ovde veliki prevoz, još pre tri godine bio je neko. Međutim, čim je premešten u KPZ Požarevac, to je glavni motiv, jednostavno je bio ljut zbog toga", kazao je Jadranin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.