Blagojeviću, snađi se: Škola u Beloj Palanci mora da bude završena do 1. maja

Izvor: Telegraf.rs, 19.Okt.2016, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagojeviću, snađi se: Škola u Beloj Palanci mora da bude završena do 1. maja

Predsednik vlade Aleksandar Vučić obišao je danas, poslednjeg dana boravke vlade u niškom kraju, osnovne škole "Ljubomir Živković-Ljupče Španac" u Beloj Palanci i "Jovan Aranđelović" u obližnjem selu Crvena reka, kao i Osnovnu školu "Dobrila Stambolić" u Svrljigu gde se upoznao sa tokom radova na njihovoj obnovi.

Za školu "Ljupče Španac" vlada je obezbedila 400.000 evra za potpunu rekonstrukciju.

U razgovoru sa nastavnicima i đacima raspitivao se šta je to >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << što im nedostaje, a učenici su, bez ustručavanja, nabrojali da im fale klupe, stolice, lopte...

Vučić im je obećao da će za nekoliko meseci sve to dobiti i da će im biti mnogo lakše.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Premijer je u više navrata od direkora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marka Blagojevića tražio da mu kaže precizno kada će radovi biti završeni, između ostalog - kada će biti postavljen nov parket i obnovljena fiskulturna sala.

Blagojević je rekao da to zavisi od lokalne samoupave i da očekuje da će to biti na leto, a Vučić je uzvratio:

- Završavamo 1. maja, a ti se snađi -

Za rekonstukciju te škole odvojeno je 44 miliona dinara, a za drugu, u Crvenoj reci, pet miliona dinara.

Kada je razgovarao sa mlađom decom iz predškolskog odeljenja, pitao je i njih šta im nedostaje da bi im škola bila lepša, a dečaci i devojčice u glas odgovorili: voće, lopte, stolice...

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ministar Vanja Udovičić podelio je učenicima lopte za košarku, rukomet i odbojku.

Direktorka škole "Španac" Vanja Tanasković rekla je Tanjugu da je do sada renovirana fasada i stolarija, a predsednik opštine Goran Miljković da se za par dana očekuje raspisivanje tendera za renoviranje kompletne škole.

Sredstvima USAID 2005. godine je u toj školi renovirana računarska učinioca, dok je rekonstrukciju fiskulturne sale i elektricne instalacije finansiralo Ministarstvo prosvete, Ministarstvo finasija i Nacionalni investicioni plan.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.