Biznismeni kroje vlast u Beogradu

Izvor: Blic, 22.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biznismeni kroje vlast u Beogradu

Formiranje vlade još nije ni blizu, iako su lideri pojedinih stranaka najavljivali da „neće gubiti vreme", da „Srbija ne može da čeka" i da će koalicioni sporazumi biti postignuti najbrže moguće.

Kako je izostalo ispunjenje ovog jednostavnog predizbornog obećanja, u javnosti se nametnulo pitanje: Da li pri formiranju vlade postoje i neki drugi interesi osim državnih i stranačkih, a koji prolongiraju i utiču na postizanje koalicionih sporazuma.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sigurno je da postoje i oni drugi uticaji osim stranačkih. Neko kome možda preti gubitak od milijardu evra sa gubitkom zemljišta „Luke Beograd" i to u slučaju da DS bude na vlasti u Beogradu, sigurno neće sedeti skrštenih ruku, posebno i ukoliko je pri tom značajno učestvovao u finansiranju stranaka narodnjačke koalicije i radikala - kaže za „Blic" Vladimir Todorić, profesor na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju.

Todorić kaže da bi ti ljudi najviše imali interesa da se formira gradska vlast kojoj bi na čelu bio radikal Aleksandar Vučić, a na republičkom nivou da bude vlast u kojoj su demokrate.

- Računaju da će demokratska vlast progutati podršku socijalista Vučiću, jer bi onda postojala nestabilnost državne vlasti i institucija. Time bi njihovi neformalni centri moći bili slobodni, jer bi legitimna vlast i sa jedne i sa druge strane bila ograničena - upozorava Todorić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.