Izvor: B92, 25.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ministar optužuje sadašnjeg

Beograd -- Bivši ministar građevine Dragoslav Šumarac, optužuje Ministarstvo za kapitalne investicije za velike dugove.

Predsednik Regionalnog odbora za planiranje, izgradnju i stanovanje Demokratske stranke Dragoslav Šumarac, kaže da je to ministarstvo napravilo ogroman dug prema građevinskim firmama u Srbiji, odnosno da je dug građevinskim firmama, za devet meseci rada ministrastva, porastao na 9,5 milijardi dinara.

"Postoje indicije da Ministarstvo za kapitalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investicije i Direkcije za puteve nisu poštovali potpisane ugovore", kazao je Šumarac. Prema njegovim rečima, Ministarstvo za kapitalne investicije najviše duguje "Vojvodina putu", 1,2 milijarde dinara, zatim firmi "Putevi Beograd", oko milijardu dinara, "Mostogradnji", milijardu dinara i građevinskom preduzeću "Planum", oko pola milijarde dinara.

Šumarac na konferenciji za novinare uputio pitanje ministru za kapitalne investicije Velimiru Iliću, da li je potrošio nekoliko milijardi dinara za izgradnju nekategorisanih puteva protiv zakona, u okviru kampanje za lokalne izbore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.