Biram Evropu - vidim budućnost

Izvor: B92, 08.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Biram Evropu - vidim budućnost"

Beograd -- Nevladina organizacija Evropski pokret u Srbiji organizovala je uličnu akciju s parolom "Biram Evropu - vidim budućnost".

Cilj akcije je podsticanje građana da glasaju u što većem broju na predstojećim izborima. Akcija u Knez-Mihailovoj ulici u Beogradu osmišljenja je kroz deljenje brošure "Zašto Evropa" građanima, u kojima postoji posebni osvrt na oblasti obrazovanja, državne uprave, zaštite životne sredine, obrazovanja, smanjenja siromaštva u zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU.

Pored deljenja materijala, članovi Evropskog pokreta razgovarali su s građanima.

"Ovo je pozitivna i edukativna kampanja čiji je cilj informisanje građana svih starosnih dobi o prednostima ulaska u Evropsku uniju, ali i podizanje nivoa evropske svesti", rekla je Tanjugu zamenica sekretara Evropskog pokreta Dragana Aleksandrić.

Ona je podsetila da su u pravljenju brošure "Zašto Evropa" učestvovali stručnjaci iz različitih oblasti i da se slične ulične akcije sprovode u 19 gradova Srbije, kako bi se građanima ukazalo na značaj glasanja na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima.

"Srbija je stala"

Aktivisti pokreta Moja inicijativa organizovala je danas akciju pod nazivom "Srbija je stala" u sklopu kampanje za izlaznost na izbore "Važni smo mi".

"Sedamdeset aktivista Moje inicijative se u istom trenutku zaustavilo i ostalo u zaleđenom položaju pet minuta. Ovom akcijom Moja inicijativa je poslala poruku javnosti da je Srbija već stala", saopštila je nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava.

Jedan od lidera pokreta Andrej Nosov izjavio je da je stanje u Srbiji posle 2003. godine "nepodnošljivo za mlade ljude".

"Više ne možemo i nećemo da gledamo nesposobne i korumpirane ministre, beskrupulozne tajkune i stranke koje slave zločin", naveo je on.

"Nećemo da ćutimo dok se Srbija pretvara u crnu rupu Evrope, dok se gaze dostignuća moderne civilizacije i dok se odbacuju sve vrednosti kontinenta kome pripadamo", rekao je Nosov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.