Izvor: B92, 28.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biografija Duška Jovanovića

Podgorica -- Jovanović je rođen 10. februara 1964. godine u Podgorici. Završio je Pravni fakultet.

Radio je kao direktor Uprave javnih prihoda Crne Gore do 1997. kada je smenjen nakon raspada nekada jedinstvene Demokratske partije socijalista čiji je bio član.

Nakon raskola u DPS priklonio se Socijalističkoj narodnoj partiji Momira Bulatovića. U SNP je bio član Glavnog odbora i poslanik u Skupštini Crne Gore. Jovanović je u parlamentu oštro kritikovao crnogorsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlast zbog ekonomsko-socijalne politike. Posle rascepa SNP 2001. godine, ponovo se priklonio struji bivšeg crnogorskog predsednika Momira Bulatovića, čije su pristalice osnovale novu partiju Narodnu socijalističku stranku.

Dok je bio poslanik SNP-a, nepoznate osobe su ga napale ispred zgrade u kojoj je živeo. Napadači su ga pretukli i oteli mu torbu, u kojoj je, prema njegovom svedočenju, bila dokumentacija. Iz politike se povukao nakon što je Bulatović odbio da preuzme rukovođenje novoosnovanom Narodnom socijalističkom strankom.

Protiv Jovanovića je vođen i postupak pred Haškim tribunalom, jer je njegov dnevnik avgusta 2002. godine otkrio identitet jednog zaštićenog svedoka na suđenju bivšem jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću. Urednik "Dana" je priznao krivicu i izvinio se Tribunalu, nakon čega je tužba iz Haga povučena. Prošlog leta on je bio priveden u kragujevački Opštinski sud zbog sumnjivog ugovora sa kragujevačkom "Zastavom".

Jovanović je iza sebe ostavio suprugu Slavicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.