Bilt se nezvanično sastao sa Tadićem i Jeremićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2009, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilt se nezvanično sastao sa Tadićem i Jeremićem

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Švedske koja predsedava EU, Karl Bilt boravio je u subotu u nezvaničnoj poseti Beogradu gde se sastao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i šefom diplomatije Vukom Jeremićem, potvrđeno je danas Beti u švedskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Portparolka šefa švedske diplomatije Irena Busik rekla je da se Bilt u subotu sastao sa Tadićem i Jeremićem u Beogradu i dodala da ne može više da kaže o tim razgovorima, pošto je reč o nezvaničnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poseti.

Bilt je objavio na svom internet blogu da je u subotu posetio Beograd i da je sa Tadićem i Jeremićem razgovarao o prevazilaženju prepreka u evropskim integracijama na Balkanu.

U kabinetu predsednika Srbije agenciji Beta danas je rečeno da "ne mogu ni da potvrde ni da demantuju" navode o Biltovoj nenajavljenoj poseti Beogradu, a informaciju o njegovim razgovorima nije bilo moguće dobiti ni u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Sarajevski Dnevni avaz objavio je danas da je Bilt "izgleda tajno" posetio Beograd i da je njegova poseta "motivisana početkom razgovora u Butmiru", gde su se u petak sastali lideri političkih stranaka BiH sa zvaničnicima EU i SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.