Izvor: B92, 15.Jul.2010, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Pritvor zbog ratnog zločina

Banja Luka -- Sud Bosne i Hercegovine doneo je rešenje o određenju jednomesečnog pritvora Srpku Pustivuku, osumnjičenom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Pritvor Pustivuku, prema tom rešenju može trajati do 13. augusta.

Sud je, nakon razmatranja dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Pritvor je, kako je u saopštenju navedeno, određen, budući da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utvrđeno postojanje bojazni od bekstva osumnjičenog, kao i zbog postojanja bojazni da bi, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao da ometa krivični postupak uticajem na svedoke i saučesnike.

Pustivuk je uhapšen pre nekoliko dana u Bijeljini, a tužilaštvo ga tereti da je na području opštine Ilijaš počinio ratni zločin nad bošnjačkim stanovništvom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Euleksov kućni pritvor osumnjičenom za ubijanje civila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2010

PRIŠTINA -..Predistražni sudija Euleksa odredio je danas jednomesečni kućni pritvor Fahredinu Gašiju, uhapšenom zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civila na Kosovu u junu 1999. godine...Gaši je prvi uhapšeni u slučaju Nazima Blace, koji je u svojstvu egzekutora, javno govorio o...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.