Bezbednosna situacija stabilna

Izvor: Glas javnosti, 15.Okt.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednosna situacija stabilna

BEOGRAD - Ukupna bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna, uprkos pokušajima kriminalnih, ekstremističkih "navijačkih" grupa da upotrebom nasilja proizvedu nemire i nestabilnost, ocenjeno na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

Posle nasilja na ulicama Beograda i sportskim manifestacijama, Savet za nacionalnu bezbednost ocenio je da je ukupna bezbednosna situacija u Srbiji stabilna.

Bezbednost nije ugrožena, uprkos pokušajima kriminalnih, ekstremističkih "navijačkih" >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << grupa i drugih ekstremističkih organizacija da upotrebom nasilja proizvedu nemire i nestabilnost.

Savet je odao priznanje pripadnicima policije, tužilaštva i službi bezbednosti, zbog izuzetnog angažovanja i profesionalnog reagovanja, zaštite javnog reda i mira, imovine i sigurnosti građana.

Nakon sveobuhvatne analize, Savet donosi zaključak da policija u takvim situacijama ima pravo upotrebe apsolutno svih zakonskih ovlašćenja, u cilju očuvanja opšte bezbednosti", navodi se u saopštenju.

Savet je zatražio od svih nadležnih državnih organa da nastave najodlučniju borbu protiv organizovanog kriminala, ekstremističkih "navijačkih" grupa i drugih ekstremističkih organizacija koje pokušavaju da ugroze bezbednost države i građana Srbije.

Savetu za nacionalnu bezbednost predsedava predsednik Srbije Boris Tadić, a članovi tog tela su predsednik vlade, ministri odbrane, unutrašnjih poslova i pravde, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, direktor BIA i šefovi Vojnobezbednosne agencije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.