Izvor: B92, 10.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez rasprave o smeni Kostreša

Novi Sad -- Poslanici Skupštine Vojvodine nisu prihvatili predlog SRS da se na dnevnom redu nađe i rasprava o smeni Bojana Kostreša.

Iako je obrazloženje Skupštine Vojvodine bilo da predlog SRS, za raspravu o smeni predsednika Skupštine Bojana Kostreša, nije u skladu sa Poslovnikom jer predviđa da se dnevni red mora predložiti najmanje tri dana pre skupštinskog zasedanja, Kostreš je predlog dao na glasanje, a većina poslanika je bila protiv.

U dnevni red >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << današnjeg zasedanja nije uvršten ni "Predlog zaključka povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvane države Kosovo", koji je predala SRS.

S obzirom na to da je prema tumačenju Skupštine i ovaj predlog stigao kasno, na Kostrešovu inicijativu većina poslanika izjasnila se da odbacivanjem predloga SRS nije povređen skupštinski poslovnik.

U toku je rasprava o predlogu budžeta Vojvodine za 2008. godinu koji iznosi 55,8 milijardi dinara, a na dnevnom redu biće i rasprava o osnivanju zavoda za kulturu šest vojvođanskih nacionalnih manjina, kao i predlog odluke o osnivanju izdavačkog zavoda "Forum" i o osnivanju Centra za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine.

Predlog poslanika Mirka Bajića da Skupština usvoji i odluku o osnivanju Zavoda za kulturu Bunjevaca većina poslanika nije prihvatila, nakon čega je Bajić obavestio Kostreša da napušta poslanički klub Demokratska stranka - Za evropsku Vojvodinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Usvojen budžet težak 55,83 milijardi

Izvor: Blic, 11.Mar.2008, 12:37

NOVI SAD - Posle sedmomesečne pauze poslanici vojvođanske skupštine juče su usvojili budžet za ovu godinu od 55 milijardi i 830 miliona dinara. Poslanici su odbili predlog SRS da se raspravlja o smeni predsednika Skupštine Bojana Kostreša i da se donese rezolucija o Kosovu...Obrazlažući predlog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.