Izvor: B92, 03.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez primene Zakona o sukobu interesa

Beograd -- Istekao je rok za primenu određenih odredbi Zakona o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija.

"Zakon je stupio na snagu 28. aprila, a 28. maja je istekao rok za utvrđivanje predloga članova Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa, kao i za obezbeđenje uslova po početak rada tog tela", navodi se u saopštenju nevladine organizacije koja se bavi problemima korupcije, Transparentnost Srbija.

Ta organizacija je ocenila da probijanje roka za predlaganje kandidata za članove kontrolnog tela može da ima kao posledicu odlaganje primene ostalih odredbi Zakona. Rok za prijavu imovine funkcionera direktno zavisi od toga kojom će brzinom Odbor biti konstituisan, navodi TS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.