Bez potpune regionalne stabilnosti nema fiskalne i političke stabilnosti

Izvor: BKTV News, 12.Jul.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez potpune regionalne stabilnosti nema fiskalne i političke stabilnosti"

Ana Brnabić, premijerka Srbije, izjavila je danas da glavni zadaci naše vlade fiskalna i politička stabilnost nisu mogući bez regionalnog razvoja i regionalne stabilnosti.

Brnabić je novinarima uoči Samita lidera država Zapadnog Balkana, rekla da je Srbija mnogo učinila u poslednje tri godine kako bi postigla fiskalnu i političku stabilnost.

“Ne možemo da imamo brži ekonomski razvoj bez potpune regionalne stabilnosti i o tome ćemo danas da pričamo ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i da se trudimo da na tome radimo u narednim mesecima pred nama”, rekla je Brnabić.

Govoreći o sastancima s predstavnicima Evropske investicione banke, Svetske banke, evropskom komesarkom za transport Violetom Bulc i premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, Brnabić je ocenila da su ti razgovori bili fantastični.

Ona je istakla da je veoma važno, u okviru agende povezivanja zemalja Zapadnog Balkana upravo to što će danas biti potpisan ugovor o transportnoj zajednici.

“Sve se svodi na tri važne agende povezivanja Zapadnog Balkana - infrastruktura i energetika, ekonomski razvoj i osnivanje regionalne privredne komore, kao i regionalna kancelarija za saradnju mladih”, rekla je Brnabić.

Kako je najavila danas će biti reči i o digitaliazciji, osnaživanju startap inovacionih preduzeća, odnosno osnaživanju nauke.

“To je perspektiva za mlade, za budućnost. I Srbija je danas ovde zbog daljeg rada na regionalnoj stabilnosti, na regionalnom razvoju”, zaključila je Brnabić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.