Izvor: Blic, 17.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez opozicije u komisiji

Bez opozicije u komisiji BEOGRAD - Skupština Srbije završila je juče raspravu o formiranju anketne komisije koja treba da utvrdi činjenice u vezi sa 'aferom Pavković'. Komisija će biti obrazovana na dan koji bude određen za glasanje.

Obrazlažući Predlog za formiranje ove komisije, šef poslaničke grupe DOS Čedomir Jovanović rekao je da su zadaci anketne komisije da građanima Srbije i SRJ uputi poruke da više nema nedodirljivih i da je ovaj parlament sposoban >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da proceni šta je istina. On je rekao da će sve sednice komisije biti javne i da 'svako ima pravo da čuje odgovore Vojislava Koštunice, Gradimira Nalića, Aleksandra Tijanića, Čedomira Jovanovića, Vladimira Popovića i Zorana Đinđića'. Jovanović je dodao da će vladajući DOS uskratiti podršku Vladi ukoliko anketna komisija utvrdi da su tačni navodi predsednika SRJ o tome da je bio prisluškivan iz prostorija Vlade.

Predstavnici SPS i SSJ rekli su da njihovi predstavnici neće učestvovati u radu komisije. Šef poslaničke grupe SPS Žarko Obradović rekao je na sednici parlamenta da njegova stranka traži da anketna komisija ispita i okolnosti u vezi sa prošlogodišnjim hapšenjem i izručenjem Haškom tribunalu lidera te stranke Slobodana Miloševića, kao i događaje posle 5. oktobra 2000. godine. Lider SSJ Borislav Pelević rekao je da, ako niko iz opozicije ne želi da učestvuje u radu komisije, onda to ne želi ni njegova stranka. Radikali su saopštili da neće učestvovati u radu anketne komisije. DSS je ocenio da je Skupština Srbije nelegitimna, pošto su oduzeti mandati jednom broju poslanika te stranke, kao i da je formiranje anketne komisije na republičkom nivou suprotno Ustavu. Jovanović je izjavio da će anketna komisija raditi po skupštinskom poslovniku i u skladu sa Ustavom, iako u njoj ne bude učestvovala opozicija. On je ocenio da najavljeni izostanak opozicije iz komisije predstavlja 'ponavljanje političkog pokušaja koji je bio uspešan u saveznom parlamentu'. N.Č. - LJ.B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.