Izvor: Blic, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez minuta ćutanja za Ivana Stambolića

Bez minuta ćutanja za Ivana Stambolića

Za razliku od Slobodana Miloševića kome je parlament dan ranije odao poštu sa dva minuta ćutanja, poslanici juče nisu želeli da minutom ćutanja obeleže tri godine od ubistva bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića.

Za skupštinsku govornicu je, pošto je utvrđen kvorum, izašla Ljiljana Nestorović, šef poslaničkog kluba 'Za evropsku Srbiju', i zatražila minut ćutanja za bivšeg predsednika Srbije čiji su posmrtni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostaci pre tri godine, na jučerašnji dan, pronađeni u krečnoj jami na Fruškoj gori.

- Tražim minut ćutanja za Stambolića i sve žrtve bivšeg režima kako bi ovaj parlament povratio svoje dostojanstvo - uputila je apel Nestorovićeva.

Isprovociran, za govornicu je izašao šef socijalista Ivica Dačić i poručio da ne može da poziva na pomen žrtvama Miloševićevog režima neko čiji je lider Bogoljub Karić.

- Teško da je Karić bio žrtva Miloševićevog režima. Sve što je stekao, Karić ima da zahvali Slobodanu Miloševiću - rekao je Dačić. Potom su usledile uzajamne optužbe između njega i Meha Omerovića u kome se razjašnjavalo ko nosi novac u koferu, a ko šleperima. Vojislav Mihailović, koji je juče predsedavao prekinuo je raspravu rečima da ne može da dozvoli minut ćutanja Stamboliću, jer 'nije po poslovniku'. Nestorovićeva je odmah izašla za govornicu i pozvala poslanike da odaju poštu Stamboliću, ali su pored nje u sali stajali samo Blagica Kostić i Meho Omerović. Poslanici DSS, G17 plus, SPO, SDPO, NS, kao i socijalisti i radikali, sedeli su u svojim klupama. Poslanici kluba 'Za Evropsku Srbiju' zatim su napustili zasedanje, a skupštinska većina počela je sa izborom sudija okružnih sudova. N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.