Izvor: B92, 07.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez istrage o slučaju Šišić

Beograd -- Ministarstvo odbrane i Vojska neće voditi istragu o tome ko je naredio Emiru Šišiću da puca na letelicu Evropske zajednice 1992.

Zastupnik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš kaže da Ministarstvo odbrane neće voditi istragu o tome ko je u komandnom lancu naredio Šišiću da obori letelicu Evropske zajednice 1992, kada je poginulo petoro diplomata EZ. Ponoš navodi da će se time baviti istoričari i pravnici.

Zbog tog događaja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šišić osuđen na 15 godina zatvora u Italiji, a nedavno je prebačen na izdržavanje kazne u Srbiju.

Ministarstvo odbrane se slučajem Šišić bavi od 2000. tako što mu isplaćuje novčanu nadokanadu svakog meseca, kaže Ponoš i dodaje da će se odgovornošću baviti istoričari i pravnici.

"Posao sadašnjeg menadžmenta Generalštaba i Ministarstva nije da se bavi komandnim odgovornostima iz devedestih, naš posao je da ne dozvolimo da se to ponovi. To nije u našoj nadležnosti", kaže on.

"Saglasan sam s tim da je neprihvatljiva situacija, u kojoj je čovek koji je na kraju pritisnuo dugme završio u zatvoru, a neko ko mu je naredio, ni za šta nije kriv", rekao je Ponoš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.