Izvor: B92, 02.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez infaltornog šoka u 2005.

Beograd -- Saradnja sa Haškim tribunalom jedina je prepreka za evropske integracije Srbije, rekao je ministar finansija Mlađan Dinkić.

Dinkić smatra i da republičkih parlamentarnih izbora neće biti pre jeseni ili zime 2005, jer bi oni eventualno mogli biti raspisani tek nakon donošenja novog Ustava. Prema njegovoj proceni, šanse da Vlada u sadašnjem ili rekonstruisanom sastavu dočeka proleće 2008. godine, to jest kraj svog mandata, iznose "50 prema 50" odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Govoreći o inflaciji, Dinkić navodi da se nikakav inflatorni udar neće dogoditi u 2005. godini: "Već sada je jasno da jaunar neće doneti inflatorni šok, koji su mnogi pesimisti predviđali nekoliko meseci ranije, jer, s jedne strane, imaćemo pojeftinjenje goriva i to u dva navrata, 1. i 5. januara, imaćemo i jeftiniju struju i ugalj. Poštanske usluge će biti jeftinije od 12 do 17 odsto prvog januara. Tako da, ukoliko i dođe do pomeranja kod nekih drugih proizvoda, mi smo sigurni da ćemo održati inflaciju u planiranom godišnjem nivou od 9,1 odsto."

Dinkić navodi i da će budžetski prihodi biti veći od planiranih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.