Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora oko rezolucije

Beograd -- Poslaničke grupe u Skupštini Srbije nisu se dogovorile o zajedničkom dokumentu u vezi sa tužbom SRJ protiv članica NATO.

Rasprava o predlogu rezolucije radikala i socijalista, koji predviđa zabranu odustajanja ili povlačenja te tužbe, će biti nastavljena u četvrtak. Tomislav Nikolić posle sastanka sa premijerom Vojislavom Koštunicom, izjavio je kako je za DSS prihvatljiva nešto izmenjena verzija teksta Predloga Rezolucije, ali čija bi suština ostala ista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - zabranjuje se povlačenje tužbe protiv zemalja NATO-a.

Nikolić je rekao da bi se novi tekst zvao rezolucija o neprihvatanju odustajanja od tužbe, kao i da bi bile izbačene neke kvalifikacije zemalja NATO-a, deo o naknadi štete i ocena da eventualno povlačenje tužbe predstavlja krivično delo.

Zamenik predsednika SRS je kazao da, zbog koalicionih partnera, DSS ipak neće podržati Rezoluciju: "Imaju jako loše, imaju nesolidne koalicione partnere, a gledaju da ih očuvaju po svaku cenu. E, ja im neću čuvati ni koalicione partnere, ni vladu", kazao je Nikolić.

Šef poslaničke grupe DSS-a u Skupštini, Miloš Aligrudić, rekao je da ta stranka neće glasati za Predlog, već će biti uzdržana. U vladajućoj koaliciji povlačenje tužbe traži jedino SPO, a rasprava o Predlogu rezolucije biće nastavljena sutra kada se i očekuje glasanje.

Prema dosadašnjim najavama za rezoluciju će glasati poslanici radikala i socijalsta što nije dovoljno za njeno usvajanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.