Berluskoni u petak u Beogradu

Izvor: S media, 11.Jul.2011, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni u petak u Beogradu

Italijanski premijer Silvio Berluskoni u petak u Beogradu na samitu Italija-Srbija. Detalji posete i sastav delegacije Italije još uvek su nepoznati.

Drugi samit Srbija-Italija biće održan u petak, 15. jula u Beogradu, a italijansku delegaciju predvodiće premijer Silvio Berluskoni, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Detalji posete ni sastav italijanske delegacije još nisu saopšteni, ni u Beogradu ni u Rimu.

Očekuje se da će tokom samita >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biti potpisano više sporazuma o saradnji, a Berluskoni bi u Beograd trebalo da dodje u pratnji više ministara i privrednika.

Prvi samit Italije i Srbije održan je u novembru 2009. u Rimu, kada je potpisana deklaracija o strateškom partnerstvu dve zemlje koja predvidja podršku ubrzanju pune integracije Srbije u EU, privilegovane bilateralne odnose i razmenu stručnjaka u svim sektorima.

Strateško partnerstvo predvidja i jačanje ekonomskih odnosa, uključujući ohrabrivanje italijanskih kompanija da iskoriste nove investicione mogućnosti u Srbiji i učestvuju u procesu privatizacije, kao i saradnja u više oblasti.

Tadić: Srbija za jačanje odnosa sa SAD

Kroacija samit: EU da ostane otvorena za dalje proširenje

Tadić: EU je najbolja opcija za Srbiju

Drugi samit Italije i Srbije bio je najavljen za oktobar 2010. u Beogradu, ali je odložen u poslednji čas zbog zdravstvenih problema italijanskog premijera.

Kako je krajem maja prenela italijanska agencija Ansa, kao teme za drugi samit dve zemlje srpski predsednik Srbije Boris Tadić izdvojio je, pored ostalog, projekte izgradnje Koridora 10 i beogradskog metroa, kao i zainteresovanost Italije da ulaže u srpsku energetiku.

(Beta, Foto: AP/Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berluskoni u petak u Beogradu

Izvor: RTS, 11.Jul.2011

Italijanski premijer Silvio Berluskoni predvodiće italijansku delegaciju na drugom samitu Srbija-Italija, koji će se u petak održati u Beogradu. Kako se očekuje, tokom samita će biti potpisano više sporazuma o saradnji...Drugi samit Srbija-Italija biće održan u petak, 15. jula u Beogradu, a italijansku...

Nastavak na RTS...

Potvrđeno - stiže Berluskoni

Izvor: Danas, 11.Jul.2011

Drugi samit Srbija - Italija biće održan u petak, 15. jula u Beogradu, a italijansku delegaciju predvodiće premijer Silvio Berluskoni, saopštila je juče Vlada Srbije, potvrđujući Danasova saznanja koja smo objavili krajem prošle sedmice.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.