Berluskoni dolazi sam u Beograd, ministri odustali zbog krize u Italiji

Izvor: Blic, 13.Jul.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni dolazi sam u Beograd, ministri odustali zbog krize u Italiji

Silvio Berluskoni, premijer Italije, doći će u petak sam u Beograd, a ministri iz njegove vlade koji su najavljeni za učešće na međuvladinom samitu Srbija-Italija ipak će ostati u Rimu da bi radili na rebalansu budžeta i merama šrednje, rečeno je “Blicu” u Berluskonijevom kabinetu, nakon sastanka koji održan u podne.

- Premijer Bersluskoni je potvrdio da će, iz prijateljstva koje oseća prema Srbiji, doći u petak u Beograd uprkos obavezama koje ima u Italiji. Ministri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << unutrašnjih poslova, ekonomskog razvoja, poljoprivrede i instrastrukture koji su bili najavljeni za ovaj samit, odložiće posetu Srbiji za kasnije. Zbog toga će i Poslovni forum dve zemlje biti otkazan, a Paolo Romani, ministar za ekonomski razvoj, koji je trebalo da otvori Forum, posetiće Beograd od jeseni - kazano je našem listu u kabinetu premijera Italije.

Istog dana kada Berluskoni dolazi u prvu zvaničnu posetu Srbiji, u Donjem domu italijanskog parlamenta počeće debata o rebalansu budžeta do 2014. i merama štednje koje bi trebalo da spreče ulazak Italije u dužničku krizu.

Ovo je trebalo da bude drugi međuvladin samit Srbija-Italija, kojim bi bilo potvrđeno strateško partnerstvo potpisano na prvom samitu u Rimu u novembru 2009. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BERLUSKONI DOLAZI NA SAMIT U BEOGRAD BEZ MINISTARA

Izvor: Kurir, 13.Jul.2011

RIM - Italijanski premijer Silvio Berluskoni doputovaće u petak, 15. jula u Beograd na samit Srbija-Italija, ali, kako je rečeno Tanjugu u Vladi Italije, bez saradnika...Dolazak drugih ministara u delegaciji se odlaže zbog složene finansijske situacije i usvajanja zakona o budžetu u Italiji, precizirano...

Nastavak na Kurir...

Zbog krize u Italiji, Berlusconi dolazi bez pratnje ministara

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jul.2011

BEOGRAD - Premijer Bersluskoni je potvrdio da će, iz prijateljstva koje oseća prema Srbiji, doći u petak u Beograd uprkos obavezama koje ima u Italiji.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Berluskoni dolazi sam u Beograd

Izvor: Capital.ba, 14.Jul.2011, 09:21

BEOGRAD, Italijanski premijer Silvio Berluskoni doputovaće u petak u Beograd sam! Ministri iz njegove vlade, koji su najavljeni za učešće na međuvladinom samitu Srbija-Italija, ostaće u Rimu da rade na rebalansu budžeta i mjerama štednje. Kako je za ”Novosti” potvrđeno u italijanskoj ambasadi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.