Berlin za zapadni Balkan u EU

Izvor: B92, 06.Feb.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin za zapadni Balkan u EU

Minhen -- Vuk Jeremić je, posle razgovora sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom, izjavio da Beograd i Berlin dele istu "viziju evropske budućnosti za Balkan".

Naglasivši da je centralni strateški prioritet Vlade članstvo u EU, Jeremić je ocenio da su odnosi sa Nemačkom od izuzetne važnosti. Nastavićemo blisko da radimo, kako sa Nemačkom, tako i sa drugim partnerima na ostvarenju našeg strateškog priotiteta, rekao je Jeremić, koji je imao sastanak i sa bavarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministrom za evropska pitanja Emilijom Miler.

"Na zapadnom Balkanu postoje prepreke i izazovi za integraciju u EU. Nemamo o svim pitanjima isto mišljenje, ali je važno da i na strani Beograda i na strani Berlina postoji dobra volja za rešavanje svih problema oko kojih nema saglasnost", rekao je Jeremić.

Ministar spoljnih poslova je, tokom Minhenske bezbednosne konferencije, razgovarao i sa šefovima diplomatija Turske i Azerbejdžana Ahmetom Davutogluom i Elmarom Mamadijarovom.

Ovogodišnja konferencija posvećena je budućnosti evropske i svetske bezbednosti i strategiji i misijama NATO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.