Izvor: B92, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Cobel iznosio lične ocene

Berlin -- Portparol nemačkog MIP-a, povodom izjava nemačkog ambasadora Andreasa Cobela, rekao da je reč o ličnim procenama ambasadora.

''Ambasador Cobel je izneo svoje lične procene o jednom nizu pitanja'', rekao je Tanjugu portparol Ministarstva inistranih poslova u Berlinu.

Cobel je u Beogradu, između ostalog, rekao da bi se pitanje Kosova trebalo rešiti što pre u smislu nadzirane nezavisnosti i da bi, u suprotnom, mogli da budu otvoreni problemi u Vojvodini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Sandžaku.

Portparol Ministarstva je takođe, podsetio da je ambasador Cobel, zatim u četvrtak, u jednom javnom obraćanju pojasnio svoje izjave sa Foruma za evropske odnose u Beogradu.

Vlada Srbije je nemačkoj vladi uputila protesnu notu zbog Cobelovih izjava koje su naišle na tešku osudu srpske javnosti, vladajućih i opozicionih političara, istoričara i pravnih eksperata, dok su u nemačkoj štampi prošle bez većih komentara i analiza.

Jedan portparol Ministarstva inostranih poslova u Berlinu je sinoć potvrdila Tanjugu, da je ambasador Srbije u Berlinu Ognjen Pribićević uručio Ministarstvu protesnu notu vlade iz Beograda.

Portparol Ministarstva nije komentarisala dalje korake vezane za uručenje note.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.