Izvor: B92, 20.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski tim otputovao u Beč

Beograd -- Državni tim za pregovore o statusu Kosova i Metohije, koji je danas otputovao u Beč na pregovore, ima 25 članova.

Pregovarački tim, koji sutra učestvuje u finalnoj rundi pregovora o Kosovu, predvode koordinatori Slobodan Samardžić, savetnik premijera, i Leon Kojen, savetnik predsednika Srbije. U timu su još Aleksandar Simić, savetnik premijera, Dušan Bataković i Dušan Spasojević, savetnici predsednika, Sanda Rašković-Ivić, predsednica Koordinacionog centra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Članovi tima su i Marko Jakšić, predsednik Zajednice srpskih opština i naselja Kosova i Metohije, Goran Bogdanović, predstavnik Srpske liste za Kosovo, kao i Tomas Flajner, stalni savetnik tima.

U ekspertskom delu tima su Saša Stanković iz Vojnogeografskog instituta, Gordana Marković, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Boško Mijatović i Boris Begović, članovi ekonomskog tima.

U Beč su otputovali i episkopi Srpske pravoslavne crkve Irinej, Teodosije i Artemije.

Medju stručnjacima beogradskog tima su i Gordana Matković, Dragor Hiber, Duško Čelić, Milorad Todorović, Dejan Popović.

U ekspertskom delu delegacije Beograda su i Nenad Popović, šef Ekonomskog tima za Kosovo i jug Srbije, Marko Paunović, kao i Ana Gligorijević, viceguvernerka Narodne banke Srbije, Vesna Džinić, direktorka Uprave za trezor i Slobodan Vukićević, ambasador u Ministarstvu spoljnih poslova.

Prema najavama iz kancelarije izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija, prva runda završnih pregovora trajaće od sutra, 21. februara do 2. marta.

Završna runda najavljena je za 10. mart posle čega bi Marti Ahtisari trebalo da izradi finalnu verziju predloga za status Kosova i preda je Savetu bezbednosti UN.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.