Belivuk i Miljković negirali ubistva u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2021, 07:01

Belivuk i Miljković negirali ubistva u Crnoj Gori

Vođe organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković, kao i pripadnik te grupe Nebojša Janković, saslušani su danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu po zamolnici crnogorskog tužilaštva, a u okviru istrage koju to tužilaštvo protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice u Crnoj Gori.

Kako je Tanjugu rečeno u njihovoj odbrani, oni su negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa ubistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.

Oni su saslušani po zamolnici Crne Gore u vezi sa ubistvima Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmice Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Advokat Dejan Lazarević, branilac Belivuka i Miljkovića, preneo je novinarima posle saslušanja da je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore njima, kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

"Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova. Belivuk, Miljković i Janković su izneli odbranu da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su legalno ušli na teritoriju Crne Gore i kada su se vratili u Srbiju", naveo je Lazarević.

On je ukazao da je odbrana dobila samo naredbu o sprovođenu istrage crnogorskog tužilaštva, ali ne i kompletan materijal, izveštaj o DNK i fotografije, pa njegovi branjenici nisu mogli da se detaljno izjasne na navode iz naredbe o sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova...

Nakon saslušanja okrivljeni su vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu gde su u pritvoru od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi istragu u vezi sa tim ubistvima protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića, ali i protiv 11 svojih državljana.

Ovom istragom su, prema pisanju crnogorskih medija obuhvaćeni Igor Božović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Radivoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Radoje Živković, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Prema do sada prikupljenim dokazima, nakon što su u oktobru prošle godine u kuci nadomak Spuža osumnjičeni ubili Spahica i Hodžica, otetog Radulovića su premestili na drugo mesto i ubili, prenose crnogorski mediji.

Prethodno su od njega iznudili sve informacije vezane za delovanje "škaljarskog klana", odnosno kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao. Radulović je, veruje se, ubijen, nakon dvomesečnog mučenja, u decembru prošle godine.

Belivuk i Miljković su, kako sumnja crnogorsko tužilaštvo , za vreme izvršenja navedenih krivičnih dela, nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navode tužioci, vratili na isti način.

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava.

Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu za pet ubistava, trgonivu grogom , otmice, oružje, dok je u toku istraga za šesto ubistvo Nikole Mitića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.