Belić: Dogovori još traju

Izvor: B92, 08.Avg.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belić: Dogovori još traju

Beograd -- Predsednik Skupštine grada Beograda Branislav Belić izjavio je da dogovori stranaka oko izbora gradonačelnika još uvek traju.

"Dogovor između liste Za evropski Beograd, SPS-PUPS-JS i LDP-a oko izbora gradonačelnika Beograda veoma je blizu, ali se još pregovara kako bi, pre naredne sednice gradskog parlamenta, bio obezbeđen kvorum", rekao je Belić agenciji Tanjug. Prema njegovim rečima, sednica gradske skupštine mogla bi da bude održana do 21. avgusta, u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa zakonom.

Sednica gradske skupštine na kojoj je trebalo da budu izabrani gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Beograda i članovi Gradskog veća, a koja je bila zakazana za 28. jul, odložena je jer nije bilo kvoruma, pošto su joj prisustvovali samo odbornici Srpske radikalne stranke.

Šefovi odborničkih grupa koalicija Za evropski Beograd, SPS-PUPS-JS i LDP-a dogovorili su se o odlaganju sednice, zbog protesta u Beogradu povodom hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke i kandidat te stranke za gradonačelnika Dragan Đilas izrazio je u ponedeljak očekivanje da će proces konstituisanja vlasti u prestonici biti završen između 14. i 20. avgusta i da će Liberalno-demokratska partija podržati gradsku vlast lista okupljenih oko DS-a i oko socijalista.

Predsednik beogradskog odbora DS-a je tada rekao da je, po njegovom mišljenju, sa SPS-om skoro sve dogovoreno, ali da je ostalo da se definišu samo neki detalji.

Skupština grada Beograda konstituisana je u ponedeljak, 21. jula, kada je za predsednika gradskog parlamenta izabran Branislav Belić, a za sekretara Irena Ljubomirović-Ivanković.

Gradska skupština ima rok od mesec dana od dana konstituisanja da izabere izvršne organe, odnosno gradonačelnika i Gradsko veće, kao i rok od 90 dana da usvoji i Statut grada.

Skupštinu grada Beograda sačinjava 110 odbornika, najviše iz koalicije DS-G17 plus - 45, a zatim slede radikali - sa 40, DSS-NS - sa 12, LDP - sa sedam i SPS-PUPS-JS - sa šest odbornika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogovori oko izbora gradonačelnika još traju

Izvor: RTS, 08.Avg.2008

Iako je najavljeno da bi gradonačelnik mogao da bude izabran do 20. avgusta dogovori između Liste za evropski Beograd, Socijalističke partije Srbije-PUPS-JS i LDP-a oko izbora gradonačelnika Beograda još traju. Dogovor je veoma blizu, ali se još pregovara...

Nastavak na RTS...

Dinkić: Fijat neće proizvoditi astru u Kragujevcu

Izvor: Kurir, 09.Avg.2008, 11:37

BEOGRAD, 9. avgusta 2008. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da Fijat nije zaitneresovan za realizaciju ugovora o proizvodnji Opelovog modela "astra" u Kragujevcu. "Počeli su razgovori sa Dženeral motorsom da se ta proizvodnja izmesti na neku drugu lokaciju. Jedan od kandidata...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.