Izvor: Blic, 27.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija za pregovore bez unapred utvrđenog ishoda

Šef belgijske diplomatije Karel de Guht izjavio je danas u Briselu da se Belgija i mnoge zemlje u Savetu bezbednosti UN, kao i većina zemalja EU, zalažu za neposredne pregovore o rešenju statusa Kosova na rok od četiri meseca i bez unapred utvrđenog ishoda.

Karel de Guht je, posle sastanka sa ministrom inostranih poslova Srbije Vukom Jeremićem, izjavio novinarima iz Srbije da Beograd "mora razumeti" da posle ovakvih četvoromesečnih pregovora mora biti doneta neka odluka o statusu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosova.

Naglasio je da se Belgija zalaže za potpisivanje Sporazuma Srbije i EU o stabilizaciji i asocijaciji, pod uslovom da Srbija uspostavi punu saradnju sa haškim Tribunalom.

Šef belgijske diplomatije je podvukao da je veoma važno da stupi na snagu sporazum o viznim olakšicamna i naglasio da podržava i veruje u evopsku budućnost Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.