Bečić:Napadaju me jer mnogo znam

Izvor: Danas, 13.Apr.2015, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečić:Napadaju me jer mnogo znam

Beograd - To što opozicioni poslanici Demokratske stranke, Nove stranke i Socijaldemokratskestranke traže od premijera Aleksandra Vučića moju i smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković samo pokazuje da oni nemaju svoju politiku i da ne znaju kako bi trebalo da funkcioniše parlament. Predsednika parlamenta i potpredsednike biraju i razrešavaju poslanici, a ne premijer Srbije, kaže za Danas Igor Bečić, poslanik i potpredsednik Srpske napredne stranke koji se tokom rasprave o Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << na vodi požalio novinarima da mu je šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić pretio da će ga "razbiti " uz psovke.

Sagovornik Danasa kaže da mu ne pada na pamet da podnosi ostavku zbog zahteva jedne grupe poslanika , koji nisu spremni da priznaju da su grešili u prošlosti. Svakako bi , kako kaže ostavku podneo istog sekunda kada bi od n jega to zatražilo 126 poslanika i tada bi se zapitao da li greši. Reagujući na primedbu opozicije da incidenta nije ni bilo, da su sve to izmišljotine nastale u naprednjačkoj kuhinji kako b i se zataško predlog predsednice parlamenta da novčane kazne treba zameniti društveno korisnim radom, Bečić kaže da su kamere u skupštinskoj sali zabeležile taj incident .

" Đurišićeve pretnje čulo je i nekoliko poslanika među kojima i Vučeta Tošković i Maja Gojković iz SNS", kaže da Bečić, koji nije mogao da nam kaže da li je incidentu za koji tvrdi da ga je bilo prisustvovali i poslanici opozicije . On napominje da je opozicija čitavog dana izazivala incidente kako bi obesmislila raspravu o najznačajnijem projektu u Srbiji , Beogradu na vodi.

Na naše pitanje zbog čega se baš njemu dešavaju takve stvari , da mu kolege poslanici prete ili čak fizički nasrću na njega, sagovornik Danasa kaže da je on 18 godina poslanik i da mu je ovo osmi mandat.

"Razlog zbog čega tim pojedincima smetam je to što mnogo znam, što sam bio posmatrač i učesnik mnogih događaja.Predamnom ne mogu da se predstavljaju drugačije nego što jesu. To su ljudi koji su grešili i koji su vodili katastrofalnu politiku i u određenim trenucima pravili određene greške", napominje Bečić .

Da podsetimo poslanik Srpske radikalne stranke svojevremeno Srboljub Živanović u u skupštinskom hodniku razbio nos bivšemn stranačkom kolegi Bečiću. Bečiću je kako je sam tvrdio, osim Đurišića, pretio i Zoran Živković kome je on, tokom burne rasprave o budžetu za ovu godinu izrekao tri opomene i udaljenje iz skupštinske sale. Da podsetimo zbog korišćenja službenog vozila sa rotacijom,Bečić je među prvima kažnjen i u SNS ,jer nije poštovao upozorenje da neće tolerisati upotrebu rotacije.

Marko Đurišić, šef poslaničke grupe SDS kaže za Danas da građani mogu svakodnevno da vide ko šta zna i koliko. On nije želeo n i da potvrdi ,ali ni demantuje da li je incidenta u skupštini bilo.

" Kada Bečić pusti snimak sa kamere na kojoj je zabeležen incident , ja ću onda da to komentarišem", kratko je odgovorio Đurišić.

Živković retroaktivno kažnjen

Tokom rasprave o Beogradu na vodi Bečić je ponovo izrekao opomenu i to retroaktivno poslaniku Nove stranke Zoranu Živkoviću ,jer je u raspravi rekao da mu je drago što su neki napredovali pa sada žele Abu Dabi u Beogradu, a nekada su pričali "da treba ubijati po sto muslimana". I dok Marko Đurišić kaže da Poslovnik o radu ne dozvoljava retroaktivno kažnjavanje, dotle Bečić tvrdi da to u poslovniku jednostavno ne piše.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.