Bečej: Predstava Nevidljivi spomenici danas na Majskim igrama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2016, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečej: Predstava "Nevidljivi spomenici" danas na Majskim igrama

Manifestacije "Majske igre" počela je juče u Gradskom pozorištu u Bečeju. U okviru festivala koji se ove godine održava 59. put, danas u 17.30 časova biće izvedena predstava za mlade "Nevidljivi spomenici" beogradskog Bitef teatra.

Na programu će biti dvanaest predstava, po izboru selektorke Maje Pelević.

U grupi predstava za mlade publika će danas moći da pogleda predstavu "Nevidljivi spomenici" Bitef teatra, u režiji Jelene i Milene Bogavac.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredu 18. maja, sa početkom u 12.30 časova, biće odigrana predstava na mađarskom jeziku „East Balkan" MKUD Nepker iz Subotice, u režiji Zalana Greguša i Čabe Ralbovskija.

Za 17 časova najavljena je predstava „Mrtvo more" Akademskog pozorišta SKC iz Niša u režiji Aleksandra Đinđića, a u 20 časova „Priča sa zapadne strane" Teatra 011 iz Beograda, u režiji Nataše Radonjić.

U četvrtak 19. maja biće odigrane još dve predstave - u 12.30 časova „Ćelava pevačica" Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej u režiji Igora Pavlovića, a u 17 časova predstava „Kući" COTK TENT-a iz Obrenovca, u režiji Marije Medenice.

Kompletan program festivala može se pogledati na zvaničnoj Facebook stranici.

Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih „Majske igre" osnovan je 1958. godine, a ima za cilj sistematsku i kontinuiranu afirmaciju dečjeg i omladinskog scenskog stvaralaštva.

U dečjim predstavama mogu da igraju deca starosti od 7 do 15 godina, a u kategoriji pozorišnih predstava za mlade omladinci od 15 do 27 godina starosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.