Izvor: Blic, 28.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beba Popović tuži Andreju Mladenovića

Bivši šef vladinog Biroa za komunikacije Vladimir Beba Popovića najavio je danas da će portparola Demokratske stranke Srbije Andriju Mladenovića tužiti za klevetu zbog izjave u kojoj ga dovodi u vezu sa puštanjem članova zemunskog klana iz zatvora 2001. godine.

"Andrija Mladenović, na silu, bez ikakvog povoda pokušava da mi imputira izvršenje ovog krivičnog dela, iako niko do današnjeg dana mene nije spomenuo povodom slučaja puštanja (Dušana) Spasojevića i (Mileta) Lukovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz zatvora", navodi Popovioć u izjavi koja je dostavljena agenciji Beta.

Dodaje se da je cilj plasiranja tih kleveta da se njegovo ime što učestalije pominje u javnosti u vezi sa izvršenjem različitih krivičnih dela.

Mladenović je ranije danas Beti rekao da je "javnost ovih dana mogla da vidi kako se tužioci međusobno optužuju ko je pustio ubice premijera iz zatvora" i dodao da je ključno pitanje ko je naredio njihovo puštanje iz zatvora.

"Za punu istinu o političkoj pozadini, ključno je pitanje koja je bila uloga Ljubiše Buhe Čumeta, (lidera Liberalno-demokratske partije) Čedomira Jovanovića i (bivšeg šefa vladinog Biroa za komunikacije Vladimira) Bebe Popovića u organizaciji puštanja surčinskog klana iz zatvora", naveo je Mladenović.

Specijalni tužilac Slobodan Radovanović saopštio je danas da je formirao predmet sa oznakom "Pozadina atentata na Zorana Đinđića" i da na njemu već radi radna grupa pri MUP-u Srbije, po nalozima specijalnog tužioca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.