Izvor: B92, 31.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batić: Bez torture u "Sablji"

Beograd -- Bivši ministar pravde u Vladi Srbije Vladan Batić kaže da je akcija "Sablja" bila samo policijska akcija.

Batić navodi da je ta akcija sprovođena bez scenarija sa strane, iz nekog misterioznog centra moći. "'Sablja' je prvi veliki korak u borbi protiv organizovanog kriminala i kriminala uopšte, sa značajnim, ali nedovoljnim rezultatima. Opšta politička klima je bila kočnica njenim većim efektima. Potrebna je vremenska distanca za konkretnije zaključke, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme je najbolji sudija", naveo je Batić.

Batić je izjavio da tokom te akcije nije bilo torture pritvorenika. "Pošto se jedina nadležnost Ministarstva pravde tokom te akcije odnosila na boravak osumnjičenog u pritvoru, imajući u vidu obim te akcije, odgovorno tvrdim da nijedan zatvorski sistem u Evropi ne bi izdržao takav udar. Za sve to vreme nije bilo nikakvih ozbiljnih incidenata, ubistva, samoubistva, pobuna, bekstava, torture i slično", kaže Batić.

Ceo tekst možete pročitati na www.orgkriminal.org.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.