Batić: Bez paralelne vlasti

Izvor: B92, 20.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batić: Bez paralelne vlasti

Beograd -- Jedan od ministara u Vladi Zorana Đinđića Vladan Batić izjavio je da oko Đinđića nije bilo nikakve paralelne vlasti.

Pored Zorana Đinđića nije bilo moguće praviti paralelnu vlast, rekao je bivši ministar pravde. "Priče o paralelnoj vlasti i Vladimiru Popoviću ne stoje. Političke odluke donošene su na DOS-u, operativne odluke na vladi, pripremane na kolegijumima vlade", kaže Batić.

"Popović nije bio u žiži javnosti do atentata na Đinđića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12. marta 2003, i tek tada počinje da se pojavljuje, u vreme akcije Sablja, kao neko ko je, po funkciji, saopštavao informacije u vezi s gonjenjem počinilaca i kriminalnih grupa", kaže Batić.

Batić je podsetio da je tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović, koji je teško optužio Vladimira Popovića, tadašnjeg šefa Biroa Vlade Srbije za komunikacije, u svojoj knjizi Popovića hvalio i veličao.

Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije je otkrio i da je posle izbora u decembru 2003. u prostorijama Popovićeve agencije Spektra upoznao Stanka Subotića i s njima razgovarao o Mreži. "Oni su mi tada rekli da su se sreli s Mihajlovićem, da im je on dao neku šemu mreže šverca i nedozvoljene trgovine duvanom. Kao ministar pravde nisam znao za to", kaže Batić.

Mihajlović je negirao da je pokazivao izveštaj iz policijske akcije Mreža Stanku Subotiću, osumnjičenom za organizovanje šverca cigareta. On je takođe optužio Popovića da je njegova "paralelna vlast" dovela do ubistva Đinđića i da je održavao veze sa osuđenima za ubistvo Đinđića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.