Bataz i Simerski o unapređenju saradnje u oblasti sporta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bataz i Simerski o unapređenju saradnje u oblasti sporta

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i drugi zamenik predsednika češkog regiona Olomouc Mihal Simerski, zadužen za međunarodnu saradnju, razgovarali su danas u Novom Sadu o unapređenju saradnje Vojvodine i regiona Olomouc, u oblasti sporta, kulture i obrazovanja i konkretnim projektima kojima bi ta saradnja bila unapređena.

„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu već radi na afirmaciji kancelarija za mlade u vojvođanskim opštinama, jer se pokazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da od 45 opština samo 10 kancelarija funkcioniše. Potrebno je obezbediti veća sredstva za njihovo funkcionisanje, kao i unaprediti omladinsku politiku u Vojvodini u cilju poboljšanja stanja u tom sektoru", istakao je Batez, saopšteno je iz pokrajinskog resora.

Simerski je ovom prilikom istakao da je Olomoucki region poklonio dva autobusa opštini Bela Crkva, a najveću saradnju je ostvario sa Crvenim krstom opštine Plandište sa kojim je za 11 godina realizovao kampove za decu i omladinu, kroz koji je prošlo oko 300 dece, a svaki kamp je bio edukativnog karaktera, a započeta je i izgradnja evropskog Centra za decu i mlade u Hajdučici, koji se gradi sredstvima Južno-moravskog i Trnavskog regiona.

Inače, češkim regionom Olomouc je započeta 2003. godine kada je potpisan sporazum o saradnji, a ostvareni su mnogi projekti koji se odnose na privrednu saradnju, razvoj malih i srednjih preduzeća, regionalnih razvojnih agencija i međusobnu saradnju univerziteta i istraživačkih centara, zdravstvenih i socijalnih ustanova, ako i u oblasti sporta i turizma, a tendencija je da se ovakva uspešna saradnja nastavi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojvodina može da pomogne JAR

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2016, 14:34

Saradnja Vojvodine sa Južnoafričkom Republikom daje rezultate, ali postoje mogućnosti za njeno dalje unapređenje, saglasili su se danas na sastanku predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i delegacije iz Južnoafričke republike...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.